Boerenkool gecombineerd met eieren en gebakken tomaten

Boerenkool gecombineerd met eieren en gebakken tomaten

Boerenkool gecombineerd met eieren en gebakken tomaten

Boerenkool, eieren en tomaten. Drie voedingswaren die er om bekend staan een stevige boost te kunnen geven aan ons lichaam. Wat zou je er van denken mogen we je vertellen dat het mogelijk is om deze drie voedingswaren te combineren in één lekker smaakvol en gezond gerecht? Dit recept klaarmaken neemt amper 15 minuten tijd in beslag. Na afloop beschik je over een fantastisch gerechtje voor 2 personen.

Ingrediënten

Ga je zelf deze lekkere boerenkool gecombineerd met eieren en gebakken tomaten bereiden? In dat geval zal je eerst verschillende ingrediënten in huis moeten halen. Voor het klaarmaken van dit bericht zal je de volgende voedingswaren in de supermarkt of lokale winkel moeten halen:

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 grote tomaten (in dikke plakken gesneden)
  • 200 gram boerenkoolbladeren (bij voorkeur zijn de nerven verwijderd en zijn ze fijngesneden)
  • 6 à 8 verse basilicumblaadjes (in stukken gescheurd)
  • 6 eieren (bij voorkeur biologisch)

Bereiding

Neem een koekenpan (die is voorzien van een antiaanbaklaag en voldoende groot is) en plaats ze op een middelhoog vuur. Dit is nodig om de pijnboompitten gedurende enkele minuten (zonder gebruik te maken van olie) te roosteren. Doe dit tot ze over een mooie, bruine kleur beschikken. Laat ze vervolgens op een bord glijden en zet deze even aan de kant.

Je blijft gebruikmaken van dezelfde pan waar je nu een scheutje olijfolie in doet. Neem vervolgens de plakken tomaten en bak ze gedurende zo’n 2 minuten aan elke kant. Doe ze vervolgens op een bord en zet ook deze even opzij. Wanneer je dit hebt gedaan kan het vuur een tandje hoger worden gezet. Voeg nu een eetlepel olijfolie toe en roerbak de bloemkool. Dit doe je gedurende een paar minuten, tot op het ogenblik dat de bladeren een kleur krijgen en over een wat meer knapperige textuur komen te beschikken. Neem vervolgens de basilicum en voeg er de geroosterde pijnboompitten aan toe. Schep alles om.

Nu neem je een tweede koekenpan waar je de rest van de olijfolie in doet. Breek er vervolgens de eieren in en bak ze. Wordt de pan te vol? In dat geval is het ook perfect mogelijk om ze in porties klaar te maken. Leg er nu het deksel op en laat ze nog gedurende een paar minuten op een mild vuur staan. Op het ogenblik dat het eiwit is gestold kan je de gebakken eieren op een bord laten glijden.

Het wordt aangeraden om deze bloemkool gecombineerd met eieren en tomaten meteen na het bereiden op te dienen. Het gerecht kan worden afgewerkt door middel van een beetje extra basilicum.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *