Boerenkool met echte worst

Boerenkool met echte worst

Boerenkool met echte worst

Ben je niet zozeer te vinden voor de klassieke boerenkool stamppot? Ben je echter wel op zoek naar een lekker smaakvol gerechtje dat bestaat uit een combinatie van boerenkool en worst? Dat kan! Door gebruik te maken van dit recept is het mogelijk om een klassiek en bijzonder lekker gerecht te bereiden die zowel jong als oud zal weten te overtuigen. Dit gerecht klaarmaken neemt zo’n 35 minuten tijd in beslag waarna er een lekkere maaltijd kan worden geserveerd voor 4 personen.

Ingrediënten

In eerste instantie zijn er diverse ingrediënten die je in huis moet halen om deze boerenkool met echte worst te kunnen bereiden. We hebben deze verschillende ingrediënten alvast even voor jou op een rijtje gezet:

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram boerenkool
  • 2 rookworsten
  • 100 gram boter
  • 300 ml volle melk

Bereiding

Beginnen met het bereiden van dit gerecht doe je door de aardappelen te koken in water, voorzien van een snufje zout. Het gaar koken van de aardappelen duurt gemiddeld zo’n 20 minuten. Naar het einde van de kooktijd toe prik je even met een vork in de aardappelen om na te gaan of ze voldoende gaar zijn of niet. Op het ogenblik dat de aardappel langzaam van het vork glijdt is ze gaar.

Neem nu een hoge pan en doe er onderin een laagje water in. Doe er vervolgens de boerenkool in en leg een deksel op de pan. Laat de kool gedurende een periode van zo’n 25 minuten zachtjes koken. Inmiddels is de tijd gekomen om ook de worst in een pan met water te doen. De worst dient vervolgens voor zo’n 20 minuten op een laag vuur tegen de kook aan gehouden worden.

Giet na bovenstaande de gekookte aardappelen af door gebruik te maken van een zeef. Pureer ze daarna door middel van een stamper. Plaats de pan met de puree vervolgens op het vuur en voeg er een behoorlijke hoeveelheid roomboter aan toe. Voeg de volle melk toe om het geheel de gewenste dikte te geven. Breng om af te ronden op smaak door gebruik te maken van peper en zout. Giet nu de boerenkool af en meng de puree en de kool door elkaar.

Per persoon wordt de boerenkool geserveerd samen met een halve rookworst.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *