Boerenkool met parmezaankrullen en bloedworst kruimels

Boerenkool met parmezaankrullen en bloedworst kruimels

Boerenkool met parmezaankrullen en bloedworst kruimels

Wist je dat je door het verwerken van boerenkool in je gerechten ook zomaar een lekkere maaltijd met een Italiaanse toets kan realiseren? Je doet dit door de boerenkool te combineren met bijvoorbeeld parmezaankrullen en kruimels van bloedworst. Wil je eens experimenteren met een echt uniek boerenkool gerecht? In dat geval is dit recept zeker een aanrader!

Ingrediënten

Vooraleer je kan beginnen met het klaarmaken van deze boerenkool met parmezaankrullen en bloedworst kruimels zijn er een aantal ingrediënten die je in huis moet halen. Op dit vlak kan je rekening houden met het onderstaande overzicht:

 

  • 150 gram boerenkool (hou er rekening mee dat deze niet te fijn gesneden moet zijn)
  • 1 plak bloedworst (geschikt om te bakken)
  • 300 gram aardappelen (vastkokend)
  • 3 eetlepels eendenvet of roomboter
  • Ongeveer 200 ml melk
  • 80 gram parmigiano reggiano
  • 2 eetlepels echte aceto balsamico tradizionale (eventueel is ook balsamicosiroop geschikt)

Bereiding

Je kan er voor kiezen om boerenkool voorgesneden te kopen. Wanneer je het beste resultaat wenst te bekomen is het echter aan te raden om ze zelf te snijden. Vergeet in dit geval ook niet om de nerven te verwijderen. Het groene blad wordt in ragfijne reepjes gesneden. Neem daarna de bloedworst en snijd deze in repen. Het wordt aangeraden om dezelfde breedte aan te houden ten opzichte van de dikte van de plak. Vervolgens worden de verkregen repen in dobbelsteentjes gesneden. Schil nu de aardappelen en snijd ook deze in stukken.

 

Na bovenstaande neem je het eendenvet of de boter. Doe deze vervolgens in een koekenpan en bak er de blokjes bloedworst in tot op het ogenblik dat ze krokant zijn. Gemiddeld kan je er rekening mee houden dat dit ongeveer een kleine 10 minuten tijd in beslag neemt. Schep ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier dat in een diep bord wordt gelegd. Het vet kan je weggooien.

 

Vervolgens neem je de boerenkool en doe je deze samen met een eetlepel boter en vier eetlepels water in een pan. Voeg de nodige hoeveelheid zout toe aan het geheel, dek ze af en smoor ze op een laag vuur gedurende zo’n 15 minuten. Uiteraard dien je er rekening mee te houden dat het geheel tussendoor een paar keer moet worden omgeschept. De kool moet weliswaar zacht worden, maar indien je te lang door blijft gaan wordt ze bruin.

 

Ondertussen is het tijd geworden om de aardappelen gaar te koken in water waar de nodige hoeveelheid zout aan is toegevoegd. Giet het geheel af en stamp ze fijn door gebruik te maken van een stamppotstamper. Neem nu de melk en verhit ze. Deze wordt met beetjes door de aardappelen geroerd. Doe dit tot op het ogenblik dat er een boerse puree is ontstaan. Ben je eerder een fan van een gladde puree? In dat geval zal je er bij de bereiding van dit gerecht voor moeten kiezen om gebruik te maken van kruimige aardappelen.

 

Door gebruik te maken van een kaasschaaf is het mogelijk om krullen van de parmigiano reggiano te trekken. Meng vervolgens de helft van de blokjes bloedworst door de puree. Neem de verschillende borden en doe er telkens een dotje puree op. Leg er vervolgens ook een schepje boerenkool tegenaan. Verdeel er daarna de resterende bloedworst omheen en leg er wat krullen parmezaan op om het geheel af te werken. Druppel wat balsamico op de kaas en je hebt een zeer lekker en bijzonder gerechtje gecreëerd op basis van gezonde boerenkool!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *