Boerenkool stamppot met merguezworstjes

Boerenkool stamppot met merguezworstjes

Boerenkool stamppot met merguez worstjes

Een boerenkool stamppot kan op tal van verschillende manieren worden klaargemaakt. Het bekendst is uiteraard de klassieke boerenkool stamppot met een combinatie van worst en spek. Het kan echter ook anders. Heb je er met name al eens aan gedacht om een boerenkool stamppot te bereiden met de heerlijk smaakvolle merguez worstjes?

Wij hebben een eenvoudig klaar te maken recept voor jou uitgedokterd welke een bereidingstijd heeft van zo’n 35 minuten. Na deze korte bereiding beschik je over een lekker smaakvol gerecht voor 4 personen!

Ingrediënten

Geen boerenkool stamppot met merguez worstjes zonder eerst de nodige ingrediënten in huis te halen. Wij hebben alvast alle vereiste ingrediënten voor dit gerecht even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet:

  • Olijfolie (3 eetlepels)
  • 600 gram boerenkool (panklaar)
  • Een kwart kilo kruimige aardappelen (in blokjes)
  • 200 ml vleesbouillon
  • 8 merguezworstjes
  • 1 grote ui (bij voorkeur in dunne schuifjes)
  • 4 plakken bakbacon (in repen van 2 centimeter breed)
  • 1 grote, rode paprika (in repen)
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn

Bereiding

Heb je alle hierboven aangegeven ingrediënten in huis gehaald en liggen ze klaar voor je op tafel? Goed zo! Dan kunnen we namelijk echt beginnen met het bereiden van deze boerenkool stamppot met merguez worstjes. Allereerst nemen we een wok of een braadpan waar we de olie in verhitten.

Voeg er vervolgens de boerenkool in gedeelten aan toe en laat de kool al omscheppend slinken. Schep er nu de aardappelen doorheen en voeg de bouillon toe. Smoor daarna de boerenkool en aardappel afgedekt gedurende 20 minuten zachtjes gaar.

Neem nu een grillpan en verwarm ze tot ze gloeiend heet is geworden. Plaats er de worstjes in en rooster ze bruin gedurende een periode van tussen de 8 en 10 minuten. Keer ze regelmatig om. Schep ze daarna op een bord en houd ze warm door gebruik te maken van aluminiumfolie. Rooster daarna ook de ui evenals de bacon en de paprika in de grillpan mooi bruin en net gaar.

Wanneer bovenstaande is gebeurd neem je de boerenkool en stamp je deze samen met de aardappelen in het stoofvocht met een stamper. Doe dit tot een grote stamppot is verkregen. Voeg daarna de azijn en het zout evenals de peper op basis van jouw persoonlijke smaak toe.

Het opdienen van de stamppot gebeurt in diepe borden. Verdeel er de bacon, de ui, de paprika en de worstjes overheen en je hebt een gerechtje dat iedereen met veel smaak zal opeten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *