Boerenkoolchips

Boerenkoolchips

Boerenkoolchips

Boerenkool leent zich uitstekend voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechtjes. Dit hoeven bovendien ook zeker en vast niet altijd complete maaltijden te zijn. Wil je bijvoorbeeld graag een lekker smaakvol en gezond vegetarisch hapje klaarmaken?

Ook dan kan boerenkool je daar een handje bij helpen. Wij vertellen je door middel van dit recept in ieder geval graag hoe je een lekker boerenkoolchips hapje kan bereiden in amper 25 minuten tijd!

Ingrediënten

Gezien het feit dat het hierbij slechts gaat om een vrij eenvoudig hapje zijn er niet zoveel ingrediënten die je in huis hoeft te halen. De onderstaande ingrediënten zijn alvast voldoende:

  • Boerenkool, in repen gesneden. Het volstaat om twee handen vol aan te kopen (voor 2 personen)
  • 2 eetlepels biergist
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • Eventueel een beetje cayennepeper (naar wens)

Bereiding

De eerste stap met betrekking tot het klaarmaken van dit gerechtje gaat schuil in het nemen van een kommetje waar je de boerenkool, het biergist, de olijfolie en de knoflook in doet. Roer al deze ingrediënten vervolgens door elkaar en maak daarbij gebruik van 1 snufje zout. Masseer als het ware de kool in de olie tot hij niet alleen loskomt, maar dus ook in volume afneemt.

Heb je bovenstaande gedaan? Dan is het reeds tijd geworden om de oven voor te verwarmen. Je doet dit op een temperatuur van 150 graden. Leg vervolgens de verkregen repen van de kolen op een bakplaat en laat ze vervolgens gedurende 12 minuten bakken.

Draai ze daarna om en laat ze vervolgens nog eens zo’n 5 minuten extra bakken. De chips moeten krokant zijn en bij voorkeur ook nog groen. Het is dus belangrijk om ze zeker niet aan te laten branden!

Ondanks het feit dat dit recept slechts geschikt is voor twee personen kan je gerust heel wat meer van deze hapjes maken. De chips zijn namelijk perfect vers te houden in een goed sluitend zakje. Om de houdbaarheid zo optimaal mogelijk te houden wordt het aangeraden om ze op kamertemperatuur te bewaren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *