Gestoofde boerenkool

Gestoofde boerenkool

Gestoofde boerenkool

Gestoofde boerenkool is een uitstekend bijgerecht. Niet alleen bevat het heel wat gezonde voedingsmiddelen, daarnaast barst het ook nog eens van de smaak. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om boerenkool te verwerken in een stamppot, maar bij dit recept worden de bladeren gestoofd.

Maak je gebruik van boerenkool uit je eigen moestuin? Dan wordt het sterk aangeraden om te wachten tot de vorst er overheen is geweest. Op deze manier kan je pas echt ten volle genieten van de bijzondere smaak van deze winterse groente.

Dit recept voor gestoofde boerenkool neemt zo’n 25 minuten in beslag om te bereiden. Het eindresultaat is een lekker en gezond bijgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

Allereerst zal je vooraleer je aan de slag kan met de bereiding van dit gerecht uiteraard de nodige ingrediënten in huis moeten halen. Wij hebben de vereiste ingrediënten alvast even in een handig overzichtje geplaatst:

  • 1 struik boerenkool (eventueel kan je ook 1 kilogram boerenkoolbladeren kopen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (in dunne plakjes)
  • Een halve rode peper (fijngesneden)

Bereiding

De bereiding van deze gestoofde boerenkool neemt niet zoveel tijd in beslag. In eerste instantie moet je een grote pan met een ruime hoeveelheid water en een klein beetje zout aan de kook brengen. Terwijl je moet wachten tot dit is gebeurd kan je de boerenkool reeds schoonmaken.

Dit doe je door met je handen de bladeren van de takken te rissen. Was de boerenkool goed. Wanneer je dit hebt gedaan leg je de bladeren in de pan met het kokende water. Je kan ze vervolgens gedurende zo’n 5 minuten laten koken. Giet daarna de boerenkool af en schep de groente op een groot bord.

Ondertussen is het tijd geworden om de olie in een andere, ruime koekenpan te doen. Fruit er de ui in samen met de knoflook en de rode peper. Dit neemt ongeveer 5 minuten tijd in beslag. Daarna kan je de boerenkoolbladeren toevoegen.

Schep alles goed om en stoof de groente zo’n 10 minuten lang. Het gerecht wordt tot slot op smaak gebracht door middel van peper en zout. Het volgen van dit recept zorgt er voor dat je in geen tijd over een bijgerecht beschikt welke je in combinatie met heel veel verschillende soorten vlees kan opdienen. In het bijzonder samen met gevogelte is dit een echte aanrader.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *