Oosterse boerenkoolsalade

Oosterse boerenkoolsalade

Oosterse boerenkoolsalade

In Oosterse boerenkoolsalade  komt het unieke karakter van de boerenkool prima tot haar recht. Ben je helemaal verzot op boerenkool en wil je daar op een creatieve manier een smaakvolle salade mee bereiden die iedereen zal weten te overtuigen?

In dat geval is het volgen van dit recept zeker een aanrader. Het bereiden van deze oosterse boerenkoolsalade neemt zo’n 20 minuten tijd in beslag. De hoeveelheid aan salade is afgestemd op 2 personen.

Ingrediënten

Wil je eens een compleet andere salade dan degene die je normaal serveert? Wil je bij het bereiden van deze gloednieuwe salade graag gebruik maken van boerenkool? In dat geval zal je de volgende ingrediënten in huis moeten halen:

  • 100 gram quinoa
  • 200 gram boerenkool (gesneden)
  • Ongezouten cashewnoten (ongeveer een hand vol)
  • Kokosvlokken (ongeveer een hand vol)
  • 70 ml kokosmelk
  • Olijfolie
  • 1 limoen

Bereiding

Vooraleer de quinoa te koken wordt het aangeraden om ze eerst even goed te wassen. Op deze manier wordt de smaak namelijk een stuk minder bitter. Het wassen van de quinoa doe je door gebruik te maken van een zeef. Kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar is.

Neem nu een tweede pan. Vul ze met kokend water en een snuf zout en zet ze op het vuur. Laat de boerenkool gedurende zo’n 3 minuten koken vooraleer ze af te gieten. Zet de pan nu even opzij en gebruik je tijd om de cashewnoten en de kokosvlokken te roosteren in een droge koekenpan. Het roosteren duurt zo’n 5 minuten, in ieder geval tot de noten en de kokosvlokken goudbruin zijn geworden.

Ondertussen gaan we de dressing bereiden. Hiervoor nemen we de kokosmelk en mengen we ze samen met een flinke scheut olie. Uiteraard mag ook de nodige hoeveelheid peper en zout niet ontbreken. Is de dressing gemaakt? Giet dan de quinoa af en roer er de boerenkool doorheen.

Nu neem je de dressing en meng je deze door de salade. Strooi er vervolgens de kokosvlokken en cashewnoten overheen. Om deze oosterse boerenkoolsalade af te werken knijp je een halve limoen over de salade. Serveer de andere helft van de limoen bij het gerecht zodat iedereen die dat wenst nog een extra shotje limoen aan zijn of haar boerenkoolsalade kan toevoegen.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *