Snelle boerenkool uit de oven

Snelle boerenkool uit de oven

Snelle boerenkool uit de oven

Een gerecht met boerenkool hoeft lang niet altijd veel tijd in beslag te nemen om klaar te maken, in tegendeel. Neem nu bijvoorbeeld deze snelle boerenkool uit de oven. In amper 35 minuten kan je een lekker stevig gerechtje klaarmaken welke geschikt is voor 4 personen.

Ingrediënten

Het eerste wat je moet doen vooraleer je daadwerkelijk kan beginnen met het bereiden van deze snelle boerenkool uit de oven is natuurlijk de vereiste ingrediënten in huis halen. Wij hebben hiervoor alvast even een handig overzichtje opgemaakt:

  • 25 gram boter
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 rookworst (die je in plakjes kan snijden)
  • 400 gram boerenkool (gesneden)
  • 500 gram aardappelpuree
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)

Bereiding

In eerste instantie is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op een temperatuur van 200 graden. Neem nu de boter en smelt ze in een wok. Roerbak hierin niet alleen het spek, maar ook de plakjes rookworst. Dit doe je gedurende een tijd van zo’n 3 minuten. Vervolgens schep je er de boerenkool doorheen en roerbak je alles nog eens voor zo’n 5 minuten. Breng het geheel op smaak door het toevoegen van peper en zout.

Wanneer bovenstaande is gebeurd neem je de geroerbakte boerenkool en schep je deze in een beboterde ovenschaal. Strijk er daarna de aardappelpuree overheen. Neem nu de kaas en bestrooi het geheel er mee. Zet de schaal daarna op een rooster en plaats deze in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Afhankelijk van de oven in kwestie moet er rekening worden gehouden met een gemiddelde baktijd van zo’n 20 à 25 minuten.

Ondanks het feit dat de ingrediënten dezelfde zijn als bij de klassieke boerenkool stamppot ziet het er toch net iets anders uit. Tot slot nog een laatste tip. Zorg er voor dat er bij het opdienen van dit gerecht ook een potje met piccalilly of mosterd op de tafel staat. Veel mensen zullen hier zeker en vast fan van zijn!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *